مصرف هروئین و اختلال تغذیه

در بین افراد مبتلا سوء مصرف مواد اعتیاد آور، ابتلا به اختلالات تغذیه ای، امری متداول است. در حدود نیمی از افرادی که مبتلا به اختلالات تغذیه ای هستند، با اعتیاد به مواداعتیاد دست و پنجه نرم می کنند که برخی از متداول ترین این مواد عبارتند از:

 الکل

 هروئین

 داروهای ادرارآور

 داروهای محرک روده

 داروهای مخصوص اختلال ADHD

 محرک هایی مانند کوکائین، شیشه و حشیش

اختلالات تغذیه ای در برخی از مصرف کنندگان هروئین نیز رخ می دهد. مطالعاتی که بر روی مصرف کنندگان هروئین انجام شده نشان می دهد که بیش از 3٪ از این افراد، دچار اختلالات تغذیه ای هستند. با این حال، در این مطالعات زنان نسبت به مردان، بیشتر به اختلالات تغذیه ای مبتلا شده اند. در این مطالعات، هیچ یک از مردان مبتلا به اختلالات تغذیه ای نشده بودند. با این وجود، بیش از 10٪ از زنان در این مطالعه دارای اختلالات تغذیه ای بودند.

به عبارت دقیق تر، بیش از 8 درصد از زنانی که هروئین مصرف می کردند، مبتلا به پرخوری و 2 درصد مبتلا به بی اشتهایی بودند.

با این وجود، در مطالعه دیگری که فقط مردان مورد بررسی قرار گرفتند، نتایج متفاوتی در برداشت. در این مطالعه نشان داده است که مردانی که هروئین مصرف می کنند سه برابر بیشتر از مردانی که هروئین مصرف نمی کنند دچار اختلال پرخوری یا اعتیاد به غذا می شوند. به همین ترتیب، مطالعه سوم با بررسی افراد بستری در مرکز ترک هروئین، نشان داد که خطر ابتلا به اختلال پرخوری، سه برابر بیشتر از سایر افراد است. برای مشخص شدن ارتباط بین اختلالات تغذیه ای و مصرف هروئین به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

شباهت های اعتیاد به هروئین و اختلالات تغذیه ای

سوء مصرف مواد و اختلالات تغذیه ای، وج مشترک های زیادی دارند، بخصوص از لحاظ عوامل تهدید کننده. برخی از عوامل تهدید کننده مشترک آنها عبارتند از:

 فشار اجتماعی

 عوامل بیولوژیکی

 اعتماد به نفس پایین

 سابقه رفتار وسواسی

 سابقه اختلال در خانواده

 منزوی بودن و فاصله گیری

 مشکلات خلقی مانند افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی

مصرف هروئین و اختلالات تغذیه ای

هروئین شیک

از اواسط دهه 1990 صنعت مد شروع به فاصله گیری از مدل های شیک پوش، آرایش کرده و فتوشاپ شده سال 1980 کرد. طراح کالوین کلین (Calvin Klein) در دهه 1980 با تبلیغ معروف خود که حاکی از آن بود که مدل نوجوان بروک شیلدز لباس زیر نپوشیده بود، تحولی عظیم در صنعت مد ایجاد کرد.

اکنون که مد برای گذراندن دوره جدید آماده شده است، زمان آن فرا رسیده است که با یک پویش تبلیغاتی تکان دهنده به این صنعت رونق دهیم. کلین با الهام از کار برخی از عکاسان که در دهه های 1960 و 1970 از مصرف کنندگان مواد مخدر عکس می گرفتند، سبک جدیدی از عکاسی را برای عطر زنانه و مردانه CK One خود آغاز کرد. مدل های خمیده و دارای انحنا با لباس براق و پر زرق و برق کنار گذاشته شدند و جای خود را به مدل های نحیف و لاغر با سیاهی زیر چشم و پوست رنگ پریده دادند که اغلب لباس کمی می پوشیدند. این سبک، هروئین شیک یا هروٸین چیک نامیده می شد.

چندین فاکتور مختلف دست به دست هم دادند تا به محبوبیت هروئین شیک خاتمه دهند. اول از همه، یکی از عکاسانی که این چهره را محبوب کرد، بر اثر مصرف هروئین درگذشت. بلافاصله پس از مرگ او، صنعت مد شروع به کنار گذاشتن سبک هروئین شیک کرد.

برخی در صنعت مد اعتراف کردند که مصرف هروئین در مدل ها در حال افزایش است و آنها این کار را عمداً برای عکس گرفتن انجام می دادند. این اظهارات توجه بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا را به خود جلب کرد، که بر علیه این سبک زبان به اعتراض گشود. وی از صنعت مد به دلیل تبلیغات سوء هروئین انتقاد کرد. برخی از مردم حتی شروع به تمسخر این سبک کردند. به عنوان مثال، رستوران بوستون مارکت تبلیغاتی ساخته بود نشان میداد  کیت اولبرمن به مدل های شیک هروئین توصیه می کند “چیزی بخورند”.

به دلیل ترکیبی از مرگ های ناشی از اوردوز( بیش مصرفی)، تبلیغات بد و تمسخر عمومی، صنعت مد برای همیشه از سبک هروئین شیک فاصله گرفت. اما کار از کار گذشته بود. پزشکان متوجه افزایش تعداد بیمارانی شدند که برای کاهش وزن و شباهت داشتن به مدلهای شیک هروئین، شروع به مصرف عمدی هروئین می کردند.

ترک هروئین و درمان اختلالات تغذیه ای

پاختلالات تغذیه ای عمدتا با مشاوره درمانی و رژیم درمانی درمان می شود. بسته به میزان اختلال تغذیه ای، ممکن است از دارو برای کمک به درمان نیز استفاده شود. به عنوان مثال، ممکن است از داروهای ضد افسردگی برای درمان مشکل پرخوری استفاده شود.