نامهای دیگر حشیش
اصطلاحات مختلفی برای این ماده اعتیاد آور استفاده میشود که برخی از آنها عبارتند از:
سیگاری
پنیر
منگ
بنگ ( البته به سرشاخه گلدار بوته شاهدانه هم گفته میشود )
چرس ( نامی افغان است، و به حشیشی گفته می شود که از رزین آماده شده از سرشاخههای گلدار و به میوه نشسته گیاه بالغ شاهدانه بدست می آید و از انواع دیگر آن مرغوبتر است )
روش مصرف حشیش
حشیش به صورت تدخینی مصرف میشود، به وسلیه چپق، قرار دادن روی قاشق داغ، چلیم یا سیگار مورد استفاده قرار میگیرد. شایع ترین شیوه مصرف این مخدر تدخین با سیگار (نیکوتین) و تنباکو است که به آن سیگاری، ناخن (NAIL) و JOINT میگویند. اثرات نشئگی این مخدر با تدخین در مدت کوتاه چند دقیقهای ظاهر میشود و بعد از سی دقیقه به اوج میرسد و بین دو تا چهار ساعت دوام دارد.
در کشور افغانستان نوعی نوشیدنی از مخلوط مواد مختلف با روغن شاهدانه مصرف میکنند که تاثیراتش با روش تدخینی بسیار متفاوت است و حتی مدت اثر بیشتری دارد.
اعتیادآوری حشیش:
بدیهی است که حشیش محرکی بسیار اعتیاد آور و به دلیل تاثیراتی که بر مغز مصرف کننده دارد لذتی وصف ناشدنی برای مصرف کننده پدید می آورد و بسیاری از بیماران بیان کرده اند هربار برای کسب لذت اولیه اقدام به مصرف، حتی با دوزهای بیشتر کرده اند و این مصرف مکرر باعث ایجاد وابستگی و در نهایت اعتیاد شده است.
THC موجود در حشیش و ماری جوانا با سرعت بالایی از ریه ها عبور میکند و وارد جریان خون مصرف کننده می شود و از طریق جریان خون به مغز و سایر اندام ها وارد می شود. اما مصرف حشیش یک سری عوارض کوتاه مدت دارد که در فاصله زمانی کوتاهی بعد از مصرف پدیدار میشوند که در ادامه به معرفی برخی از این عوارض خواهیم پرداخت.
عوارض کوتاه مدت مصرف حشیش:
- عدم فهمیدن گذر زمان
- افزایش درک مزه ها و طعم های مختلف
- اختلالات دیداری و پر رنگ تر دیده شدن رنگ ها
- برهم ریختگی افکار و حواس
- عدم تعادل و برهم خوردگی تعادل
- افزایش ضربان قلب
برخی از این عوارض کوتاه مدت هستند. اما عوارض مصرف این محرک قوی و اعتیاد زا به همین موارد ختم نمی شود. حشیش عوارض دیگری دارد که متخصصین از آن به عنوان عوارض بلند مدت یاد میکنند.
نادیده گرفتن این عوارض میتواند زندگی نرمال فرد را تحت تاثیر قرار دهد و استمرار آنها عملکرد طبیعی و ضروری سیستم عصبی را مختل می کند. عوارضی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم عوارض بلند مدت مصرف حشیش هستند و پس از اولین استفاده تا زمان ترک در مرکز ترک اعتیاد همراه بیمار خواهند بود.
عوارض بلند مدت مصرف حشیش:
- افسردگی
- اختلالات روانی و عصبی
- مشکلات تنفسی و انسداد مجرای تنفسی
- گیجی و اختلال تمرکز و حافظه
- صدمه به بخش های مختلف مغز
- عدم تعادل
ترک خودسرانه:
ترک خودسرانه و غیراصولی حشیش نیز مانند سایر مخدرها و محرک ها عوارضی شدید و جبران ناپذیر بر روی سلامت فرد دارد. در زمان قطع مصرف خودسرانه فرد با علائم محرومیت رو به رو می شود که این علائم میتواند بسیار آزاردهنده باشد.
علائم محرومیت و ترک حشیش عبارتند از:
- بی خوابی
- اضطراب و تحریک پذیری
- بی قراری و رعشه
- تب و لرز
- کاهش اشتها و ضعف جسمانی
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید